De toekomst in met een goede website

Wij werken graag direct samen met vaklieden uit verschillende principes. Als media productie bedrijf richten we ons zelf voornamelijk op het maken van video- en fotomateriaal. Maar wij beseffen ook dat dat alleen goed tot z’n recht komt met de juiste web interface. Daarom werken wij graag direct samen met een getalenteerde webdesigner.

Usability

Alles draait hierbij om usability. Na een diepgaand gebruikersonderzoek kunnen wij concluderen dat 60% van de bezoekers op onze website gebruik maken van een smartphone. 10% maakt gebruik van een tablet, en de overige 30% maakt gebruik van een desktop computer. Toen wij er dus achter kwamen dat onze mobiele site voor geen meter werkte, raakten we lichtelijk in paniek! Al onze schitterende content, kwam totáal niet over op het scherm van onze bezoekers. Al dat werk is dan in principe voor niks geweest. Tijd dus voor een nieuwe website! En als je dan toch een nieuwe website gaat bouwen, kun je ook weer kritisch kijken naar het ontwerp ervan. Voor ons dus een fijn moment om met een bezem erdoor heen te gaan.

Responsibility

Het woord ‘responsibility’ stond voor dit project centraal. Omdat wij dus bezoekers op verschillende apparaten hebben, is het belangrijk om de website op al deze schermformaten perfect te laten weergeven. Dit kun je bereiken door je site perfect ‘responsible’ te maken.

We begonnen bij een stijlvolle basis met een goed en fris kleurenschema. Hieruit zijn we in eerste instantie begonnen met het grootste formaat, de desktop gebruikers. Vanuit dit punt zijn we het framework voor de tablet versie van de website gaan maken. De smartphone versie van onze website is in feit een verticale versie geworden van onze desktop variant. Hetzelfde gevoel, dezelfde stijl, dezelfde kleuren en de beste content op de beste manier weergegeven. Wij zijn nu helemaal up-to-date en kunnen weer een paar jaar trots vooruit!